Esimene Blogi


Pikalt olen mõelnud, et viimase 10 aasta jooksul on palju teadmisi ammutatud ja aina rohkem mõelnud sellele, kuidas neid nüüd endast välja hakata jagama. Autori jaoks pole inseneritöö töö selles klassikalises mõttes vaid pigem hobi, mille eest tasutakse. Kas see on hea või halb, eks seda näitab tulevik. Hea kogemuse on andnud 10 aastat nafta ja gaasi sektori tootmis- ning projekteerimisettevõtetes. Seljataga mitmed edukad võtmed kätte projektid naftasektorile.

Samuti on seljataga mitmed edukad CAD tarkvara ja PDM süsteemide juurutamised. Konsulteerimise kogemus erinevatele CAD teemalistele startup-le. Mõni alles kogub tuntust Eestis, mõni juba ülemaailmne ja teada-tuntud leht.

Sisemiselt motiveeritud andmaks panuse järgmisele inseneride põlvkonna välja koolitamiseks ning ka kogu ala populaarsemaks/atraktiivsemaks muutmiseks. Väljendusviis selleks on erinevate loengute pidamine tudengitele ning võimaluse korral ka tehase ekskursioonide korraldamine. Samuti on hea teadmine, et tudengid saavad lahendada reaalseid probleeme, mitte võtta riiulist ülesandeid, millel puudub suurem/praktiline eesmärk.

Mulle meeldib vahetu lähenemine loengute näol ning seal tekkivad diskussioonid, aga selliselt jõuan väheste inimesteni, siit ka mõte alustada oma blogiga. Ma ei pea ennast kuigi osavaks sõnasepaks, aga annan endast parima ning konstruktiivne tagasiside on alati teretulnud.

Üheks suurimaks hämminguks viimastel aastatel on mulle CAD maailma ebaühtlus, alates jooniste vormistamise kvaliteedist, 3D mudelite ülesehituse ebaefektiivsusest lõpetades kardinaalselt erinevate lähenemistega Meta-Data täitmistel. Sellest teemast saab kindlasti olema ka eraldi postitus

Olen näinud palju ettevõtteid, kus tarkvara kasutamise oskus on madal ja sellest tulenevalt ka on efektiivsus madal. Näiteks olen näinud mitmel korral situatsiooni, kus CAD mudeli ajaloo puu detailile on pikkusega 30 feature-t ja rebuild time ca 60 sekundit. Optimeerides antud ajaloo puud ( ajakulu ca 2 min ) vähenes ajaloo puu pikkus 30 feature-lt 10 -le ning rebuild time vähenes 5 sekundini. Kuna aga tootearenduses muudad detaile korduvalt siis ajavõit on märgatav.

Blogi eesmärgiks ongi kirjutada teemadel ning ellu kutsuda arutelud, mis puudutavad inseneritööd, CAD tarkvara, CAD tarkvara kasutust, CAD arvuteid ja ka laiemalt mehaanikast ja inseneritööst.

Samuti võib SolidWorksi teemalisi postitusi leida SolidWorks User Group Estonia lehelt facebookist, mida haldan koostöös teiste asjahuvilistega.

Kuna soov on jõuda nii Eesti lugejateni kui ka rahvusvaheliste lugejateni on Blogi postitused kakskeelsed.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Unifitseeritud CAD metaandmed - inseneride utoopia ?